Naisilla hieno turnaus Pietarsaaressa

19.2.2017

SC Kokkola - Jeppis FBC 4-2

Kevät tulee ja palaset rupeavat loksahtelemaan paikoilleen. Päivän ensimmäiseen otteluun vastaan asettui kotijoukkue Jeppis. Ennen tätä ottelua ainoastaan Blue Fox oli onnistunut riistämään pisteet Jeppikseltä. Jo alkulämmittelyssä oli aistittavissa, että tänään vastustajat eivät pääse helpolla. Itse peli oli hieno ja ehjä esitys. Pystyttiin pitämään vastustaja hienosti pois vaarallisilta paikoilta ja meidän hyökkäykset olivat alati vaarallisia. Lopussa Jeppis onnistui luomaan painetta meidän päähän, mutta kokonaiskuvassa peli oli koko ajan meidän hyppysissä.

Marjo Yli-Tokola 2+0
Emmi Siironen 1+1
Säde Tuomivaara 1+0
Virve Taipale 0+1
Titta Uunila 0+1
Johanna Yli-Tokola 0+1

Nibacos - SC Kokkola 3-3

Päivän toiseen peliin vastaan asettui rakas vihollinen Nibacos. Näistä peleistä ei tunnetta puutu, eikä tämä peli ollut poikkeus. Nibacos oli tuoreella jalalla liikkeellä ja nostivat karvauksen heti ottelun alusta lähtien korkealle, välillä aina päätyyn asti. Pystyimme kuitenkin kohtalaisesti purkamaan tätä painetta. Puolustussuuntaan meidän "pakka" oli muutenkin hyvin tiivis ja Eeva hoiti hienosti maalille asti tulleet laukaukset. Ottelun kolmannessa erässä Emmi siirsi meidät jo 3-0 johtoon mutta peli oli kaikkea muuta kuin ohitse. Saattaa olla, että pieni väsymys alkoi jo painamaan ja keskittyminen sitä myöten vähän herpaantui. Vastustaja onnistui maalinteossa ajassa 41:11 ja heti perään 42:42. Näin ottelun lopusta muodostui todellinen trilleri. Tilannetta ei holpottanut yhtään, että jouduttiin vielä alivoimalle ajassa 43:12. Joukkue taisteli tästäkin huolimatta vielä hienosti kunnes pallonmenetyksen jälkeen vastustajalle aukesi tilaa ja pääsivät vielä kerran laukomaan. Pallo kimposi ylärimasta alaspäin ja kaikkien yllätykseksi tuomari osoitti maalia. Rimasta alaspäin kimmonnut pallo tuli salaman nopeasti ulos ja on täysin mahdotonta sanoa ylittikö koko pallo maaliviivan. Tuomari halusi jostain kumman syystä ratkaista pelin, vaikka meidän pelaajat ja osa katsojista sanoivat, että pallo kävi vain maaliviivalla. Voisin tältä maalin hyväksyneeltä tuomarilta kysyä kysymyksen: "Miten meni noin niinku omasta mielestä?" Tällaisissa tilanteissa täytyisi olla 100% varmuus, että pallo ylitti maaliviivan ja kun pallo kimpoaa sekunnin sadasosassa pois maaliviivalta niin tällaista varmuutta ei vain voi olla. No maali hyväksyttiin ajassa 44:57 ja pisteet jaettiin tasalukemin 3-3.

1+0 Matilda Nyman
1+0 Emmi Siironen
OM

Kokonaisuudessaan turnaus oli meiltä hieno. Peli rupeaa kulkemaan jatkuvasti paremmin. Harmi vain, että enään on yksi turnaus jäljellä. Kaikki kentälliset toimivat tässä turnauksessa hienosti ja jokainen pelaaja ansaitsee ne kuuluisat 10p ja papukaijamerkin. Hyvä SC Kokkola!