Junioritoiminta

 

Haluatko tehdä vapaaehtoistyötä lasten kanssa? Haluatko toimia sulkapallovalmentajana?

Olethan yhteydessä meihin, mikäli koet halukkuutta toimia ohjaajana. Alkeisryhmien ohjaaminen ei edellytä aiempaa valmentaja- tai pelaajakokemusta. Seura kustantaa vapaaehtoisille heidän niin halutessaan Suomen Sulkapalloliiton valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen.

 

Tietoa lajista

Sulkapallo on herrasmieslaji, jossa pelin, vastustajan sekä harjoituskaverin kunnioittaminen on itsestäänselvyys. Sulkapallon yksi parhaimpia puolia on, että se sopii kaikenikäisille ja -kokoisille. Taidot ja kunto kehittyvät harrastuksen myötä. Lapsille ja nuorille sulkapalloharrastus tarjoaa paitsi monipuolista liikuntaa mm. motoriikan ja muiden ominaisuuksien kehittämiseksi, myös iloa ja riemua mukavassa seurassa harrastamisen myötä. Hyvä ikä aloittaa sulkapalloharrastus on noin 6-8 vuoden iässä, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä.

Varusteet

Sulkapallo lajina on varsin edullinen harrastus. Harrastuksen aloittamiseksi tarvitset ainoastaan sisäpelikengät, sulkapallomailan sekä sulkapalloja. Luonnollisesti normaali sisäliikuntavaatetus (t-paita, shortsit) ja juomapullo sekä repullinen iloista mieltä on myös suotavaa. Taitotason karttuessa sekä oman motivaation lisääntyessä varusteisiin voi panostaa enemmän, mutta alkuun pääsee hyvin edullisilla hankinnoilla.

Meiltä saat apua sopivan mailan ja muidenkin välineiden hankintaan.

Mitä vanhempien tulee tietää lajista?

Lähes jokainen on jossain elämänsä vaiheessa pelannut sulkapalloa. Näin ollen suurimmalla osalla vanhemmista on jokin käsitys lajista. Lisätietoa lajista saa sulkapalloliiton sivuilta osoitteesta www.sulkapallo.fi tai seuramme Tervetuloa sulkapalloseuraan –oppaasta. Tarvittaessa voitte olla myös yhteydessä sulkapallojaostomme jäseniin.

Vanhempien aktiivisuus

Seuramme toimintaa pyöritetään vapaaehtoisvoimin. Vanhempien aktiivisuus on junioritoiminnan onnistumisen kannalta toivottavaa. Seuramme toivookin mahdollisimman monen vanhemman aktiivista otetta lapsensa harrastuksen parissa. Ilmoita rohkeasti valmentajalle, mikäli olet kiinnostunut toimimaan apuvalmentajana harjoituksissa. Luonnollisesti emme odota kenenkään olevan joka kerta paikalla.

Lisenssi- ja vakuutusasiat

Seuramme haluaa tarjota juniorille mahdollisuuden toimia lajin parissa sekä harrastus- että kilpatasolla, lapsen ja nuoren omasta tahdosta riippuen. On hyvä muistaa, että mitkään seuran perimät maksut eivät sisällä vakuutusta. Mikäli juniori päättää osallistua kisoihin, on tärkeää varmistaa, että hänen lisenssi- ja vakuutusasiansa ovat kunnossa. Lisätietoa sulkapalloliiton sivuilta tai seuramme juniorivalmentajalta.

Sulkapalloliiton kansallisissa kisoissa vaaditaan lisenssi. Juniorilisenssi maksaa 12e ja kattaa koko kauden.

Lisenssi ei sisällä vakuutusta. Lasten tapaturmavakuutus (toisin kuin aikuisten) korvaa usein myös kilpaurheilussa tapahtuneet vahingot, mutta vakuutusturva on silti hyvä tarkistaa.

 

Kilpailut

Sulkapalloliiton kisoihin osallistuminen maksaa 15-30e/sarja kilpailusta riippuen. Pohjanmaan Sulkapalloilijoiden kisoihin alueosallistuminen maksaa junioreilla pelimuodosta riippuen joko 4e/sarja tai 8e/sarja. Kilpailukutsussa oleva maksu tarkoittaa ilmoittautumis-, ei osallistumismaksua. Tämän takia kannattaa ilmoittautua vain kilpailuihin, joihin aikoo myös osallistua. Huom! Sulkapallojaosto maksaa junioreiden aluekisojen osallistumismaksut!