Kattavassa kausiennakossa ykkössulkapalloilijamme Eetu Oinas

30.8.2017


Moni varmaan kiinnitti viime kaudella huomiota erittäin lupaavasti kehittyneeseen Eetu Oinakseen, kun hän otti seuran ensimmäisenä pelaajana voitot kaksinpelin kansallisessa A-luokassa sekä Tähti- että Eliittitason osakilpailuissa.

Eliittikisan kaksinpelin A-luokan voitto ei ole mikä tahansa suoritus ja on harvinainen ”kehäkolmosen” ulkopuolelta tulevalle pelaajalle. Jatkuuko Eetun menestys myös tällä kaudella?

Tällä hetkellä Eetu on A-luokan kaksinpelissä sijalla neljä pistein 5570. Kolmanteen sijaan on matkaa noin 800 pistettä, mutta takana ovat todella lähellä vain muutaman kymmenen pisteen päässä espoolaisen ESB:n Miika Lahtinen ja helsinkiläisen HBC:n Ubaldino Romitelli. Koko Suomen listalla valio-luokan pelaajat mukaan lukien Eetu on sijalla 39.

Eetun kauden avauskisaa ajatellen, joka pelataan Ylöjärvellä LA 2.9, ovat lähtöasetelmat hyvät, sillä kumpikaan edellä mainituista pelaajista ei osallistu kisaan. Eetu starttaa kisaan 2.sijoitettuna. Tästä voit seurata miten Eetu pärjää Ylöjärvellä.

Lisähöysteenä vielä muutama kysymys, jotka kysyimme Eetulta.

Missä asut ja mitä kuuluu elämääsi?

Oikein mukavasti on syksy lähtenyt taas käyntiin. Ostimme vasta asunnon Kangasalta ja aloitin nuorisopsykiatrian erikoislääkäriopinnot Tampereella, joten useampi vuosi täällä Pirkanmaalla varmasti vierähtää.

Milloin aloitit sulkapallon pelaamisen ja onko mukana ollut ennen sitä/sulkapallon kanssa samaan aikaan muita urheilulajeja?

Mailapelit ovat kulkeneet aina pienestä saakka mukana; sulkapallo tuli enemmän kuvioihin mukaan yläasteiässä ja laji vei sitten mennessään. Monenmoista muutakin on tullut harrastettua mukaan lukien kilpauintia ja tennistä. Tennistä edelleen satunnaisesti pelailen.

Kauden tavoitteet

Viime kauden kisamenestys tuli kyllä itsellekin yllätyksenä, vaikka oppia on viime vuosina paljon jäänytkin haaviin niin Oulusta, Jyväskylästä kuin Tampereeltakin. Nousu valio-luokkaan syksyn aikana olisi toki hienoa, mutta ennen kaikkea on tärkeää, että pysyy terveenä ja nauttii pelaamisesta. Kevään tavoitteet sitten muotoutuvat vähitellen tässä syksyn aikana.

Mailamerkkisi?

Pelaan Kumpoon tiimissä, yhteistyö on toiminut todella hyvin ja tuotteet laadukkaita.

Minkälaisella jänteellä ja kireydellä tykkäät pelata?

10kg kireys, jänne vähän vaihtelee jännittäjästä riippuen.

Miten ja kuinka usein harjoittelet?

Ainakin kaksi kertaa viikossa lajitreeniä, mahdollisuuksien mukaan enemmänkin. Kaikkea muutakin kuten tennistä, lenkkeilyä, suunnistusta sekä saliharjoittelua tulee tehtyä.

Miten pysyt terveenä ja onko antaa jotain vinkkiä, miten estää tyypilliset sulkapallovammat?

Opin ehkä kantapään kautta vaikean polvivamman jälkeen, kuinka olennaista on riittävä lihashuolto etenkin treenien jälkeen ja huolellinen lämmittely ennen pelejä.

Mitä tavoitteita sinulla on sulkapallon suhteen tulevaisuudessa?

Nauttia pelaamisesta, en aseta liikoja paineita - terveenä pysyminen ja liikkuminen tärkeintä. Silloin kun kentällä on hauskaa, niin pelikin kulkee.

Miksi Sport Club Kokkola?

Kokkola on kotikaupunkini ja toisaalta sulkapalloinnostus on Sport Club Kokkolan kautta alun perin kunnolla vasta saanut tuulta purjeiden alle.

Milloin näemme sinut kilpailemassa Kokkolassa?

Tähän en osaa vastata, toivon mukaan pääsisin osallistumaan seuran omiin kisoihin maaliskuussa.

Mitä muuta haluaisit mainita tai tuoda esille?

Todella hienoa juniorityötä Kokkolassa on tehty ja upeita tuloksia ovat juniorit jo nyt saavuttaneet. Pitäkää ennen kaikkea pilke silmäkulmassa treeneissä ja muutenkin nauttikaa pelaamisesta!