Sulkapallojunioreille menestystä Tanskan Roskildesta.

11.10.2015

Ikäluokassaan kotimaan kärkeen rankatut Vuollet ja Juuri-Oja voittivat nelinpelissä U11A-sarjan kultaa.

Sport Club Kokkolan sulkapallojuniorit Elias Vuollet ja Atte Juuri-Oja niittivät sulkapallomenestystä Tanskan Roskildessa järjestetyssä kovatasoisessa Yonex Cup – Badminton Roskilde –turnauksessa. Ikäluokassaan kotimaan kärkeen rankatut pojat voittivat nelinpelissä U11A-sarjan kultaa. 11A on korkein mahdollinen taso alle 11-vuotiaiden ikäluokassa, mikä tekee poikien suorituksesta todella kovan. Välierässä pojat kaatoivat huikean kolmen erän trillerin jälkeen ikäluokassaan Tanskan kärkipareihin kuuluvan parin Oliver Kaufmann/William Bogebjerg. Kolmas erä meni tiukan väännön jälkeen Eliakselle ja Atelle pistein 25-23. Finaalissa pojat voittivat suoraan kahdessa erässä tanskalaisen parin Villads Henriksen/Jakob Andersen pistein 21-17, 21-13.

Myös kaksinpelissä tuli menestystä, kun Elias Vuollet pelasi tiensä U11A-luokassa aina finaaleihin asti puhtaalla pelillä. Matkalla finaaleihin kaatui ikäluokassaan Tanskan ranking 2. Sebastian Mikkelsen, jonka Elias voitti eräluvuin 2-0 (21-13, 22-20). Finaalissa vastaan asettui Tanskan William Bogebjerg, jolle Elias hävisi niukasti eräluvuin 1-2 (11-21, 21-8,16-21).

Myös sekanelinpelissä sujui hyvin, sillä sekä Elias että Atte pelasivat tiensä aina semifinaaleihin asti. Molemmat pojat hävisivät välieräpelinsä eräluvuin 1-2. Eliaksen parina pelasi Puistolan Urheilijoiden Jemina Salonen ja Aten parina pelasi Helsingfors Badminton Clubin Nella Nyqvist.

Seuraava turnaus, johon pojat osallistuvat, on kovatasoinen kansainvälinen Finnish International Junior Elite 2015 –turnaus Helsingissä 23.-25.10. Sinne pojat lähtevät luonnollisesti kovin odotuksin menestyksekkään Tanskan turnauksen jälkeen, toteaa Sport Club Kokkolan juniorivalmentaja Juha Vuollet.

Roskilden tulokset.

Menestystä saatiin myös Kuopiosta, jossa pelattiin Apacs Tähtikisat.

Miesten nelinpelin A-luokassa Eetu Oinas ja Jari Penttilä etenivät semifinaaleihin asti, jossa hävisivät 1.sijoitetulle SaSuPan parille Ossian Mölkänen/Matti Huopalainen pistein 21-19, 21-13. Matkalla semifinaaliin Oinas ja Penttilä kaatoivat hienosti kovan NaMin parin Mika Niemi/Mikko Nieminen.

Mitaleita saatiin kahdessa sarjassa, kun sekanelinpelin B-luokassa Leila Keski-Oja/Eetu Oinas voittivat kultaa ja C-luokan sekanelinpelissä Leila Keski-Oja/Jari Penttilä pelasivat hopealle.

Kuopiossa seuraa edusti myös Oliver Hagnäs. Oliver voitti MK-C sarjassa  ensimmäisen pelinsä. Myös MN-C sarjassa ensimmäisen pelin voitto oli lähellä. Hienoa on, että Oliver pelasi myös MK-17 sarjassa hyvän ja tiukan kolmieräisen pelin ikäluokan 15. rankattua HalSun Konsta Mäkelää vastaan, vaikka hävisikin sen.