Juuri-Oja voitokas Tanskassa

15.10.2017

Tanskan Grevessä pelattiin yksi Euroopan kovatasoisimmista juniorikisoista, Danish Junior Cup.

Seuran maajoukkuejuniori Atte Juuri-Oja voitti parinsa Nella Nyqvistin (HBC) kanssa kultaa U13-luokan sekanelinpelissä Tanskan Grevessä pelatussa Danish Junior Cup 2017 –turnauksessa. Turnaus on yksi kovatasoisimmista Euroopassa pelattavista juniorikisoista, ja tänä vuonna siihen osallistui junioreita yhteensä seitsemästä maasta.

Aloitusottelussa kaatui isäntämaan pari Kolding/Harboe suoraan kahdessa erässä. Ensimmäinen erä oli todella tiukka ja se pelattiin lopulta jatkopalloille asti (23-21). Toisen erä Atte ja Nella voittivat selkeästi 21-5. Seuraavassa ottelussa Ranskan Wakhevitsch/Nurit paria vastaan mentiin tiukan väännön jälkeen kolmanteen erään, josta loppujen lopuksi selkeä voitto. Puolivälierässä kaatui ruotsalainen pari Molin/Öhling pistein 21-19, 21-16. Semifinaalin toinen erä oli todella tiukka, mutta siitäkin ottelusta voitto suoraan kahdessa erässä saksalaista paria Skopek/Dang voitto pistein 21-14, 22-20.

Finaalissa vastaan asettui ranskalainen pari Labarthe/Crespel ja se oli otteluista tasaisin. Pitkän pelirupeaman päätteeksi voitto kotiin pistein 21-14, 19-21, 21-17. Voitto DJC:ssa on todella harvinainen saavutus! Onnea Atte ja Nella!

Tanskassa pelasi myös seuran toinen maajoukkuejuniori Elias Vuollet. Molemmat pojat etenivät parhaina suomalaisina kaksinpeleissä 64 pelaajan kaaviosta aina 16 parhaan joukkoon kahdella hienolla voitolla. Nelinpelissä poikien taival päättyi ensimmäiseen otteluun, jonka voitti Saksan pari Suryadevara/Krax pistein 13-21, 13-21. Myös Vuollet pelasi sekanelinpelissä parinsa Jemina Salonen (PuiU), mutta ensimmäisessä ottelussa voiton vei Tanskan pari Kiebitz/Mouritsen.

Poikien pelit Tanskassa jatkuvat jo heti alkuviikosta, kun maanantaina ja tiistaina pelataan Danish Junior Cupin joukkuekisat, joissa molemmat pojat edustavat Suomen maajoukkuetta. Tämän jälkeen poikien matka jatkuu Tanskan Odenseen, jossa torstaina alkaa Danisa Denmark Junior -kisa. Odensessa pojat pelaavat molemmat kaksin- ja nelinpeliä. Samaan aikaan Odensessa pelataan myös aikuisten Super Series -tason kisa, joten paikalla on koko sulkapallomaailman terävin kärki.