Valio-luokkaan ensi vuoden alusta?

6.12.2017

Oinas Kumpoo Saaristo Eliitissä huhtikuussa 2017
Oinas Kumpoo Saaristo Eliitissä huhtikuussa 2017

Eetu Oinas paranteli sjoitustaan roimasti Suomen Sulkapalloliiton kaksinpelirankingissa Sulkasetin Tähtikisoissa Tampereella.

Oinas pelasi jälleen loistavasti Tampereella vaikka tällä kertaa finaalipaikat jäivät haaveeksi. Tuloksena silti semifinaalipaikat A-luokan kaksin- ja nelinpelissä sekä puolivälieräpaikka Valio-luokan kaksinpelissä. Mainitsemisen arvoista on, että Oinas / Lauri Nykänen (TeSu) voittivat A-luokan nelinpelissä ensimmäisellä kierroksella 1.sijoitetun parin Roope Rissanen/ Eemi Seppälä (DRIVE) todella tiukassa kolmieräisessä pelissä. Rissanen/Seppälä eteni lopulta Valio-luokan nelinpelin finaaliin asti!

Kaksinpelin semifinaalipaikka oli lähellä myös Valiossa, josta kertyi myös suurin pistepotti.

Eetu on tällä hetkellä A-luokan kaksinpelissä rankingkakkosena ja koko Suomen listalla Valio-luokan pelaajat mukaan lukien sijalla 31 pistein 6660. Mahtavaa Eetu!

Nähtäväksi jää, riittääkö Eetun sijoitus Valio-luokkaan nostamiseen, kun luokkasiirrot tehdään vuoden vaihteessa. Yleensä Valio-luokan pelaajamäärä on ollut noin 35 pelaajan tienoilla ja edellisten luokkasiirtojen aikana Valioon pääsi 7000 pisteellä. Tämä pistemäärä ei todennäkäisesti tule ylittymään vielä vuodenvaihteessa, mutta riittääkö sijoitus?

Entä nähdäänkö seuraavissa SM-kisoissa oman seuran pelaaja?

2-4.2.2018 järjestettäviin SM-kisoihin pääsee miesten kaksinpelissä maksimissaan 40 pelaajaa. 32 pelaajan pääkilpailuun pääsee suoraan ainakin 24 parasta Valio-luokan pelaajaa ja loput pelaajat joutuvat karsimaan paikasta pääkilpailuun. Nämä pelaajat määritetään viimeisenä ilmoittautumispäivänä voimassaolevien pisteluetteloiden perusteella.

Sitä ennen on toki jäljellä vielä kilpailuja, ja sijoitukset varmasti muuttuvat. Mutta parilla hyvällä kilpailulla ennen ilmoittautumisajan päättymistä on täysin mahdollista, että Eetu nähdään näissä karkeloissa.

Tsemppiä Eetu!